KONTAKTA OSS  
031 - 40 73 30  
OMRÅDEN

Förutom själva lokalen är läget en nyckelfaktor. Vilket område passar just er verksamhet och gynnar era affärer? Vi hjälper dagligen företag att specificera sina lägesbehov utifrån faktorer som kunder, anställda, framtoning och budget i relation till aktuellt lokalutbud. För vissa företag kan det vara glasklart från början och för andra ändras känslan efter hand. Vi vet att det är en process och ta gärna hjälp av oss för att få mer information om göteborgsregionens olika områden. Med mer information på handen kan ni ta tryggare och effektivare beslut. Här kan ni läsa om några av Göteborgs intressanta lägen.

INOM VALLGRAVEN
När man talar om Centrum i Göteborg går tankarna ofta till området som kallas Inom Vallgraven, som fått sitt namn efter vallgraven som förr omslöt stadens befästningar. Statskärnan anses ha ett högt kulturhistoriskt värde med en unik miljö som speglar Göteborgs utveckling. Inom Vallgraven är Göteborgs hjärta med hög puls både dag- och nattid. Här finns långa shoppingsgator, gott om välrenommerade restauranger, mysiga caféer, ett rikt kulturliv och pulserande nattliv. För företag är området ett av de mest attraktiva i Göteborg och det satsas mycket på att bygga ut och rusta upp fastigheter då efterfrågan på lokaler är mycket stor. Läget är strategiskt då det är direkt närhet till Centralstationen, Västsveriges knytpunkt, och det finns flera parkeringshus i området.

GÅRDA
Området Gårda hör till statsdelen Centrum i Göteborg och ligger mellan Mölndalsån i väster och trafiklederna i öster. Gårda har med sitt strategiska läge inte långt till de centrala delarna av Göteborg som Korsvägen och Svenska mässan eller Avenyn. Det går med lätthet att ta sig hit då området ligger nära de stora genomfartslederna och har goda förbindelser via kollektivtrafiken. Dessutom finns det gott om parkeringsmöjligheter i området samt ett bra utbud av lunchrestauranger. Gårda har en spännande utveckling till mötes med både pågående och framtida byggprojekt. Idag finner du kända byggnader som kontorshusen Canon Business Center och Skanskas Gröna Skrapan i Gårda.

ALMEDAL & KROKSLÄTT
På gränsen mellan Göteborg och Mölndal finner du områdena Almedal och Krokslätt. Almedal är ett område med gamla industrianor som ligger strax söder om centrala Göteborg nära både Korsvägen och Göteborgs evenemangsstråk. Här hittar du moderna kontor i både gammal fabriksmiljö och nyuppförda hus. Gott om parkering för anställda och besökande kunder. Söder om Almedal, närmare Mölndal finner vi området Krokslätt. Områdets signalement är blandningen av småskalig charm, fabriksbyggnader, grönområden och parker. Krokslätt är ett av de områdena som det satsas stort på i Göteborg, många stora aktörer vill vara med och utveckla området till en attraktiv stadsdel som integrerar bostäder, butiker och arbetsplatser i en hållbar helhet.


HÖGSBO & SISJÖN
Högsbo-Sisjön är ett industriområde med stark tillväxt i Göteborgs södra del. Med sitt centrala läge och närhet till stora trafikleder är det ett mycket attraktivt område för företag i alla branscher. Området Högsbo-Sisjön delas av Söderleden och de två delområdena skiljer sig lite åt. Högsbo ligger närmare Göteborgs centrum och har fortfarande kvar en del äldre fastigheter som nu succesivt renoveras och byggs ut. På andra sidan Söderleden ligger Sisjön med ett stort handelsområde där det de senaste åren expanderat och statsats ordentligt. Högsbo-Sisjön är ett område som har allt man kan önska. Närhet till Göteborgs centrum, utanför vägtull, goda förbindelser samt bra hyresnivåer.

NORRA ÄLVSTRANDEN
Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på de områden som ligger längs norra stranden av Göta älv på Hisingen. Från fartygsvarvens nedmontering på 70-talet till nutid har det skett stora förändringar. De senaste åren har det satsats stort på både bostäder och kontorsfastigheter och här möts och samverkar dagligen näringsliv, samhälle och akademi. Hela Norra Älvstranden växer så det knakar med moderna och effektiva lokaler där nya aktörer hela tiden söker sig till det attraktiva läget. Däremot ska man inte glömma bort de fastigheter som ligger i utkanten av området, lite längre ifrån älven. Här finns mycket prisvärda lokaler som har närhet både till Göteborgs centrum och till de nybyggda distrikten.

GAMLESTADEN
Gamlestadens närhet till Göteborgs centrum och karaktären på bebyggelsen, med dess landshövdingehus och stadsmässiga gatumiljö gör att stadsdelen anses vara ett område med stor potential. Här ska en blandstad med bostäder, kontor, allmän service och nytt resecentrum utvecklas. Området ligger nära stora trafikleder och 5 minuters resa med bil från Göteborgs centrum. Här ligger Gamlestadens Fabriker med anor från 1700-talet och har bland annat setts som den västsvenska textilindustrins vagga. I de gamla fina fabriksbyggnaderna finner man nu fräcka lokaler då mycket har bevarats under upprustning och renovering. Många företag med inriktning på kultur, handel och media har sökt sig hit. Gamlestaden har med sin närhet till city, utvecklingspotential och konkurrenskraftiga hyresnivåer blivit ett allt mer attraktivt område för företag.